Autoverzekering Opzeggen

U heeft al enige tijd een autoverzekering, maar u bent niet meer tevreden of u stopt met auto rijden, beide een goede reden om de autoverzekering op te zeggen. Maar gaat dat nu zo eenvoudig? Er kunnen zich twee aspecten voordoen. Het kan zijn dat u de verzekering op wilt zeggen, maar het kan ook voorkomen dat de verzekeraar de autoverzekering van u opzegt.

Wanneer de autoverzekering wordt opgezegd door de verzekeraar kan dat verschillende redenen hebben. De verzekeraar mag nooit zomaar de verzekering van u stop zetten, dit mag alleen wanneer er een schadegeval heeft plaatsgevonden. De opzegtermijn is momenteel drie maanden vanaf het moment dat de brief (van het opzeggen) is verzonden. Vroeger was deze opzegtermijn één maand, maar deze termijn is verlengd omdat de verzekerde op dit moment een langere tijd heeft om een andere autoverzekering te zoeken.

Maar u kunt er ook zelf voor kiezen om de verzekering op te zeggen. Dit kunt u bijvoorbeeld doen wanneer u niet meer tevreden bent over de service die zij leveren. Maar het kan ook zijn dat u uw auto wilt verkopen of gewoon geen auto meer heeft. Dit zou moeten betekenen dat u de autoverzekering dan direct stop zou moeten kunnen zetten want u heeft dan ten slotte geen auto meer. Maar zo gemakkelijk gaat dat niet. Het kan zijn dat u de premie voor een jaar heeft betaald, en dan duurt het altijd even voordat u de premie van de overige maanden terug krijgt gestort op uw rekening.

Wanneer u een autoverzekering stop wilt zetten omdat u een nieuwe verzekering heeft afgesloten is dat ook mogelijk. Het kan zijn dat u bijvoorbeeld prijzen bent gaan vergelijken en dezelfde dekking bij een andere maatschappij hebt gevonden maar dan tien euro goedkoper. De moeite waard dus om over te stappen, dat scheelt u namelijk alweer 120 euro per jaar. Meestal is het zo dat u schriftelijk op moet zeggen.

Er zijn genoeg redenen waarom u ineens een andere verzekering af wilt sluiten of naar een andere maatschappij wilt gaan. De premies blijven namelijk veranderen en iedere maatschappij wil graag zijn klanten behouden en nieuwe klanten werven. Op deze manier proberen zij de goedkoopste te zijn, maar dat lukt alleen wanneer zij ook tevreden klanten kunnen behouden.

Wanneer u er voor kiest om een verzekering stop te zeggen, zorg er dan voor dat u alles goed regelt en vooraf goed de voorwaarden naleest op de manier hoe u een lopende autoverzekering stop moet zetten. Wanneer het schriftelijk moet gebeuren, doe dit dan ook en zorg dan dat u zelf een kopie heeft van de verzonden brief.