Berekenen Autoverzekering

Voordat u een autoverzekering af gaat sluiten wilt u natuurlijk weten wat u moet betalen per maand of per jaar voor deze autoverzekering. U kunt op verschillende manieren uw autoverzekering berekenen. Om te beginnen kunt u een keuze maken uit het online berekenen van uw autoverzekering of u besteedt het berekenen uit aan een verzekeringsmaatschappij waar u bijvoorbeeld ook advies kunt vragen.

Wanneer u via internet een autoverzekering af wilt sluiten vragen zij om verschillende gegevens, zodat zij uw premie direct kunnen berekenen. Om te beginnen willen ze graag uw kenteken weten, wanneer u deze heeft ingevoerd vragen ze vaak naar het merk of het type auto waar u in rijdt en de datum van de afgifte van het kenteken. Vervolgens willen ze van u weten met welke brandstof u rijdt. Maar ze hebben nog meer gegevens van u nodig. De persoonlijke gegevens horen hier natuurlijk ook bij. Ze willen eerst uw postcode weten en uw geslacht. Ook uw geboortedatum is belangrijk, op deze manier kunnen zij zien of u tot de risicogroep van de bestuurders behoort. Wanneer dit zo is betaalt u altijd iets meer premie dan andere bestuurders. Verder willen ze van u graag weten hoeveel kilometer u per jaar rijdt en hoeveel schadevrije jaren u heeft. Wanneer u niet precies weet hoeveel schadevrije jaren u heeft, kunt u deze opvragen bij uw huidige verzekeraar. Als dit uw eerste auto is en dus ook de eerste autoverzekering is die u afsluit dan kunt u dit ook aangeven. Op basis van de gegevens die hier zojuist genoemd zijn wordt uw premie berekend. U krijgt dan binnen enkele seconden te zien wat de premiekosten zijn voor u per maand, of per jaar. Meestal is het zo dat wanneer u er voor kiest om per jaar te gaan betalen dat u nog een korting krijgt, puur omdat u het bedrag in één keer wilt betalen.

Maar u kunt er ook voor kiezen om een autoverzekering bij een verzekeringsmaatschappij af te sluiten waar u zelf naar toe kunt gaan of waar u naar toe kunt bellen. Ook hierbij zullen zij u dan de gegevens vragen die hierboven zijn genoemd. Maar het kan ook zijn dat zij nog extra gegevens vragen of bepaalde gegevens niet van u hoeven te weten. Wat wel belangrijk is, is dat u vooraf de algemene voorwaarden vraagt en inleest, zodat u op de hoogte ben. Als u het contract ondertekent weet u precies waarvoor u verzekerd bent.