Kilometerverzekering

De kilometerverzekering is een verzekering waar niet heel veel over wordt gesproken, maar voor veel mensen toch een voordelige verzekering kan zijn. Weet u al wat een kilometerverzekering is? In dit artikel gaan wij het namelijk hebben over deze verzekering. Het gaat om een autoverzekering per kilometer. Maar voor wie is deze kilometerverzekering dan geschikt? Wanneer u minder dan 10.000 kilometer per jaar rijdt, dan is deze kilometerverzekering zeker iets voor u! Maar ook wanneer u meer dan 10.000 kilometer per jaar rijdt of niet weet hoeveel kilometer u per jaar rijdt kunt u kiezen voor een kilometerverzekering. U kunt op een gemakkelijke manier online berekenen of dat de kilometerverzekering iets voor u is.

Wanneer u online wilt berekenen of dat deze kilometerverzekering iets voor u is, wordt er om een aantal gegevens gevraagd. Allereerst willen zij van u weten hoeveel kilometer u rijdt van en naar uw werk. Dit doet u maal het aantal dagen dat u per jaar werkt. Daarnaast heeft u op uw werk wellicht activiteiten waarbij u de auto gebruikt. Deze kunt u ook opgeven. Maar ook in het weekend maakt u wel eens uitjes of moet u boodschappen doen met de auto. Deze kilometers geeft u ook op en dit doet u zo bij alle momenten waarop u de auto gebruikt. Op deze manier heeft u een beeld van hoeveel kilometer u per week rijdt. Maar vergeet niet de vakantie hier in mee te nemen. Stel dat u niet naar het buitenland gaat maar uitjes maakt in België, dan tellen ook deze kilometers mee.

Het principe van de kilometerverzekering is eigenlijk heel gemakkelijk. Hoe minder kilometers u heeft afgelegd, hoe minder premie u hoeft te betalen. Dit betekent ook dat u niet vaak op de weg zit en ook een kleinere kans heeft om een ongeval te veroorzaken. Vooral voor een scooter is dit de goedkoopste scooter verzekering. Maar de premie wordt door meer factoren beïnvloed. Vooraf moeten zij van u weten hoe oud u bent, welk type wagen u heeft, of u al ongevallen heeft veroorzaakt en zo ja hoeveel, etc. De premie die u gaat betalen betaalt u vooraf. Er wordt namelijk een schatting gemaakt van het aantal kilometers dat u per jaar gaat rijden. Aan het einde van het jaar kan het zo zijn dat u een te ruime schatting heeft gemaakt en dat u dan geld terug krijgt omdat u minder kilometers heeft gereden dan u daadwerkelijk heeft opgegeven. Maar het kan ook zijn dat u meer heeft gereden dan u heeft geschat aan het begin van het jaar en dan moet u nog bijbetalen.